Foto: DELFI
Ekonomikas ministrijas izsludinātajā konkursā uz valsts energokoncerna "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu pieteikušies 19 pretendenti, tai skaitā arī kāds Saeimas deputāts, informē ministrija.

Savukārt uz uzņēmuma valdes locekļa amatu pieteikušies 46 pretendenti.

Ministrija atzīmē, ka pieteikušos pretendentu loks ir plašs – sākot no kāda esoša Saeimas deputāta līdz privātuzņēmumu valdes locekļiem. Ministrija sākotnēji vērtēs pretendentu pieteikumus un to atbilstību konkursā izvirzītajām prasībām. Pēc tam, kad būs noteikti konkursa prasībām atbilstošie pretendenti, ministrijas izveidota konkursa komisija vērtēs kandidātus pēc būtības.

Jau ziņots, ka ilggadējais "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons un valdes loceklis Aigars Meļko jūlija beigās zaudēja amatus, jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) viņus aizturēja aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļņemšanu. Kopā ar viņiem aizturēja vēl sešus cilvēkus – AS "Sadales tīkli" augstas amatpersonas un privātuzņēmējus. Pēc KNAB aplēsēm, lietā arī "atmazgāti" vismaz 1,13 miljoni eiro (aptuveni 775 000 latu).

Pašlaik Miķelsons un Meļko atbrīvoti no apcietinājuma pret drošības naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!