Foto: DELFI
Daudzi no pērn reģistrēto 18 041 jauno uzņēmumu īpašniekiem izcēlušies ar izdomu un humoru, izgudrojot nosaukumus saviem uzņēmumiem, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" apkopotie dati par pērnā gada jaundibināto uzņēmumu nosaukumiem.

Tā, piemēram, pērn reģistrēti tādi uzņēmumi kā "Ļoti laba doma" , "Sperjānis" un "Klusa blusa", liecina "Lursoft" dati.

Tāpat kopš pērnā gada Latvijā darbojas SIA "Pedāļu pavēlnieks" un SIA "Spārnotā raķete". Nodobināta arī SIA "Rausēji", SIA "Padod tālāk", SIA "Godīga spēle" un SIA "Septiņu noslēpumu serviss".

Tāpat pērngad darbību uzsācis uzņēmums ar lakonisko nosaukumu "Kāp Nost", kā arī SIA "Vella Kalpi" un IK "Lauķi".

Neatbildēts jautājums un intriga ieslēpts pērn tapušo SIA "Gods un...", SIA "Komēta Nenāk", SIA "Astotā Nedēļas Diena " un SIA "Ziemeļi ir tur" nosaukumā, savukārt skaidras atbildes par saviem mērķiem sniedz uzņēmumu SIA "Gribu Strādāt", "Normāls Bizness" un "Autsaiders" nosaukumi.

Savu biznesu Latvijā turpmāk veidos arī SIA "Milža slota", SIA "Disko Pipars", SIA "Sezam Atveries", SIA "Gugle" un SIA "Sirsniņskola". Tāpat reģistrēts arī uzņēmums SIA "Gudrai Galvai", SIA "Dvēseles ķēķis", SIA "Lielais Kurmis" un IK "Zeķes Gaisā".

Gardi uzkost, iespējams, piedāvā SIA "Papa Karlo Kitchen" un SIA "Ēst!", savukārt uz videi draudzīgu dzīvesveidu, visticamāk, aicina akciju sabiedrība ar angliksi – latvisko nosaukumu "Iesim Zaļi Holding".

Savu biznesu kopš pagājušā gada Latvijā veido arī SIA "Rižiki", SIA "Vējpūtis", SIA "JankaXXL", SIA "Racējs" un SIA "Dvēseļnieks", kā arī jau uz gada nogales pusi izveidotais uzņēmums ar optimistisko nosaukumu IK "OK Vienmēr".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!