Saplākšņa ražotājs AS "Latvijas finieris" rūpnīcā "Lignums" kopš pagājušā gada augusta investējis 70% jeb 3,3 miljonus latu no plānotajām 4,7 miljonu latu investīcijām, biznesa portālam pastāstīja koncerna padomes biroja vadītāja Jolanta Medne.

Jau ziņots, ka investīciju projekta mērķis, uzstādot inovatīvu finiera žāvēšanas un šķirošanas līniju, ir palielināt saplākšņa ražošanas jaudu un nodrošināt elastīgāku ražošanas procesu, kā arī vairot saražotās produkcijas vērtību,

Kā stāsta Medne, patlaban pabeigti būvdarbi, izņemot projektā paredzētos piekļuves ceļus, kuru izbūvi pagājušā gada nogalē ietekmējusi straujā ziemas iestāšanās.

Pašlaik sākts dokumentu sagatavošanas process būves nodošanai ekspluatācijā būvvaldē, kā arī pabeigta finieru žāvēšanas un šķirošanas tehnoloģiskās līnijas montāža, un sākti tās regulācijas un pielāgošanas darbi testa režīmā.

Tāpat noritot aktīvs darbs pie žāvētavas ventilācijas sistēmas izbūves, un pakāpeniski tiekot veikta apkalpojošā un servisa personāla apmācība, lai nodrošinātu kvalitatīvu un pilnvērtīgu nepieciešamo zināšanu apguvi.

Līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) par augstas pievienotās vērtības investīciju projekta īstenošanu "Latvijas finieris" noslēdza pērn.

Projektu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) 1,5 miljonu latu apmērā.

Kā liecina uzņēmuma 2010.gada neauditētie dati, koncerns "Latvijas finieris" ir pārdevis 196 000 kubikmetru produkcijas, apgrozījis 98,5 miljonus latu un nopelnījis astoņus miljonus latu.

Jau ziņots, ka uzņēmums pērn eksportējis produkciju 79 miljonu latu vērtībā, sasniedzot peļņu pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas jeb EBITDA rādītāju 22 miljonu latu apjomā.
Koncerns pārdod saražoto produkciju vairāk nekā 50 valstīs ar desmit reģionālo produktu attīstības un tirdzniecības uzņēmumu starpniecību ārpus Latvijas - Lielbritānijā, Vācijā, Zviedrijā, Francijā, Itālijā, Spānijā, Nīderlandē, Somijā, ASV un Japānā.

Biznesa žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un "NASDAQ OMX Riga" 2010.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" "Latvijas finieris" ar uzņēmuma vērtību 31,48 miljoni latu ierindojas 56.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!