Foto: DELFI
Latvijas pasta kompānija "Latvijas Pasts" (LP) plāno pārdot piecus LP piederošos nekustamos īpašumus vairākās Latvijas vietās, liecina publicētie paziņojumi laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Tajos teikts, ka plānots pārdot LP piederošos nekustamos īpašumus Limbažu, Rēzeknes un Kārsavas novadā, kā arī Daugavpilī un Jēkabpilī. Īpašumus veido zemes un/vai ēkas.

Kopējā īpašumu nosacītā pārdošanas sākumcena ir nepilni 137,3 tūkstoši latu.

LP sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda pastāstīja, ka potenciālo pircēju pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 7.decembris, savukārt atvērt pieteikumus paredzēts 12.decembrī. "Par pircēju atlases uzvarētāju tiks atzīts augstākās cenas piedāvātājs," klāstīja Tērauda.

Viņa norādīja, ka visi pārdošanai piedāvātie objekti ir LP īpašumi, kas savulaik izmantoti uzņēmuma tiešajai darbībai – pasta pakalpojumu nodrošināšanai klientiem, bet tagad atrodas sliktā tehniskā stāvoklī un vairs netiek izmantoti uzņēmuma darbības nodrošināšanai, tādēļ tajos nav lietderīgi veikt ieguldījumus, lai uzturētu tos.

LP sniedz pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Uzņēmums pieder valstij. "Lursoft" informācija liecina, ka LP konsolidētais apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2009.gadu, samazinājās par 13,7% – līdz 39,085 miljoniem latu, savukārt koncerna zaudējumi palielinājās par 32,8% un bija 336,7 tūkstoši latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!