Foto: LETA
Latvijas valsts mežu apsaimniekotājs "Latvijas valsts meži" (LVM) šogad strādās ar mazāku apgrozījumu un peļņu nekā pērn, taču peļņu ir plānots noturēt 59 miljonu latu robežās, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pastāstīja LVM valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks.

"Salīdzinot ar 2010.gadu kritums būs, jo mūsu ražošanas un pārdošanas apjomi ir mazāki. Jāteic, ka 2010.gads vispār bija otrs veiksmīgākais gads uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē. Mēs nostrādājām ar gandrīz 216 miljonu latu neto apgrozījumu, kas ir otrs lielākais neto apgrozījums, kopš eksistē LVM. Tāpat mēs nostrādājām ar 78 miljoniem tīro neto peļņu, kas ir otrs labākais rādītājs kopš 2007.gada," stāstīja Strīpnieks.

Pēc viņa teiktā, no pērnā gada peļņas samaksātas līdz šim lielākās dividendes valstij. "Uz tik veiksmīga gada rēķina mēs samaksājām līdz šim lielākās dividendes īpašniekam, kas bija 51,7 miljoni latu. Jāteic, ka mēs arī paši motivējām īpašniekus palielināt LVM dividenžu daļu vēl par sešiem miljoniem. Tādējādi mūsu kopējais dividenžu apjoms pēc budžeta grozījumu stāšanās spēkā sasniegs 57,7 miljonus latu. Tas ir ļoti daudz. To varētu pat salīdzināt ar visa Latvijas medicīnas personāla algām,"  teica LVM valdes priekšsēdētājs.

Viņš prognozēja, ka šis gads uzņēmumam nebūs tiks veiksmīgs kā 2010.gads. "Šogad mēs zaudēsim apgrozījumā un peļņas rādītājos, tomēr kopumā gads būs labāks par vidusmēra rādītājiem pateicoties labajai tirgus situācijai šā gada pirmajā ceturksnī. Es joprojām ceru, ka laba tirgus situācija būs arī šā gada ceturtajā ceturksnī. Tāpēc es domāju, ka peļņas apjomu izdosies noturēt 59 miljonu latu robežās,"  prognozēja Strīpnieks.

Pēc viņa teiktā, LVM apgrozījums šogad varētu būt 160-170 miljonu latu robežās. Strīpnieks skaidroja, ka šogad, salīdzinot ar 2010.gadu, ir mainījusies situācija koksnes tirgū. "Mēs sākām izjust pavisam nepatīkamus signālus no mūsu pircēju puses, kuri šobrīd jau matrealizējas cenu krituma veidā un pieprasījuma kritumā,"  teica Strīpnieks.

Kompānija "Latvijas   valsts   meži" izveidota, lai apsaimniekotu   valsts mežus ‒ izsolītu ciršanas tiesības mežos, tos atjaunotu, nomātu medību platības u.c." Latvijas   valsts  mežu" īpašnieks ir   valsts, bet kompānijas akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!