Foto: Publicitātes foto
Latvijas zāļu ražotājam "Silvanols" pieteikta maksātnespēja, liecina Maksātnespējas administrācijas informācija.

Tā vēstī, ka ar uzņēmuma maksātnespējas pieteikumu Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā vērsusies privātpersona Roualds Zeseris.

Tiesa 27.jūnijā ierosinājusi maksātnespējas lietu.

"Silvanola" valdes loceklis Uģis Klētnieks aģentūrai BNS pauda viedokli, ka maksātnespējas pieteikums saistīts ar uzņēmuma bijušā valdes priekšsēdētāja Kaspara Ivanova darbībām – viņš nesen no šā amata atbrīvots un, iespējams, tagad vēlas radīt "Silvanolam" problēmas.

Pēc Klētniekam zināmā, Zeseris ir "skandalozs advokāts" un Ivanova kaimiņš.

Plašāk situāciju "Silvanola" valdes loceklis nevēlējās komentēt, norādot, ka pagaidām nav informēts par to, kādēļ maksātnespējas pieteikums iesniegts. Līdz ar to viņš arī nekomentēja, kā uzņēmums rīkosies.

Ar Zeseri aģentūrai BNS savukārt pagaidām nav izdevies sazināties.

"Silvanols" ir farmācijas uzņēmums, kas dibināts 1994.gada decembrī. Pašlaik "Silvanola" produktu klāstā ietilpst vairāk nekā 70 produktu. Galvenais kompānijas produktu realizācijas tirgus ir Latvija, bet uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz Lietuvu, Igauniju, Azerbaidžānu, Rumāniju, Čehiju, Ungāriju, kā arī Baltkrieviju, Kazahstānu, Slovākiju, Armēniju un Bulgāriju.

2011.gadā "Silvanols" strādāja ar 1,913 miljonu latu apgrozījumu un guva 249,4 tūkstošu latu peļņu, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais pārskats.

"Silvanola" pamatkapitāls ir 204,3 tūkstoši latu. Uzņēmums pieder vairākām Latvijas privātpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!