Foto: LETA
Jaunais VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) valdes loceklis Armīns Kronbergs amatā nokļuvis savas darba pieredzes dēļ, izvērtējot vairākus pretendentus, taču konkurss uz šo posteni nebija jārīko, portālam "Delfi" sacīja Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Viņš norādīja, ka uz šo amatu bija vairāki pretendenti, kuru kandidatūras analizētas, līdz beidzot darba pieredzes dēļ satiksmes un tranzīta sfērā izvēlēts tieši Kronbergs. Pārējo pretendentu vārdus Matīss atturējās nosaukt.

Viņš uzsvēra, ka konkurss uz LDz valdes locekļa amatu nebija jārīko. "Nekur nav teikts, ka ir jārīko," sacīja SM valsts sekretārs.

Matīss atzina, ka Kronbergs iepriekš darbojies vairākos Ventspils uzņēmumos, taču valsts sekretāra rīcībā neesot ziņu, ka jaunais LDz valdes loceklis būtu saistīts ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Kronbergs darbu LDz valdē sāka pagājušajā nedēļā, un uzņēmums paziņojumā par viņa pieņemšanu vēstīja, ka Kronbergam ir ilggadīga pieredze tranzītbiznesa un loģistikas nozarē, kā arī ostu darbā, "kas ir īpaši svarīgi Latvijas tranzīta koridoru konkurētspējas paaugstināšanā un kravu pārvadājumu nozares attīstībai".

Portāls "pietiek.com" otrdien vēstīja, ka Kronbergs ilgstoši bijis Lembergu ģimenei par 50% piederošās ostas velkoņu kompānijas "Amberholdings" valdes priekšsēdis, kā arī darbojies Lembergu ģimenei par 50% piederošajā tranzīta kompānijā "LSF holdings", kas ir līdzīpašniece firmām "Kālija parks", "Ventspils tirdzniecības osta" un citiem uzņēmumiem.

Ventspilī, Sarkanmuižas dambī Kronbergam pieder dzīvoklis, kura iepriekšējais īpašnieks bijis vienā krimināllietā ar Lembergu apsūdzētais Ventspils uzņēmējs Ansis Sormulis, vēsta portāls. 2009.gadā Kronbergs kandidēja pašvaldību vēlēšanās Ventspilī no partijas "Demokrāti.lv", kuras vadītājs ir "LSF Holdings" valdes priekšsēdētājs Edgars Jansons.

LDz preses pārstāvis Māris Ozols portālam skaidroja, ka Kronbergu LDz valdes locekļa amatam izraudzījusies SM, savukārt SM preses pārstāve Ilze Eida sacīja, ka konkurss nav rīkots, jo tā neesot obligātā prasība. Kandidāts LDz valdei meklēts, caurskatot SM rīcībā esošās CV datu bāzes, uzklausot ieteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!