Foto: stock.xchng
Starptautiskā lidosta "Rīga" drīzumā izstrādās jaunu atlaižu sistēmu tajā strādājošajām aviokompānijām izteicies lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse.

Viņš arī norādīja, ka atlaidēm jābūt visiem saprotamām un zināmām. "Viens gan ir skaidrs – šīm atlaidēm 1.janvārī jābūt piestiprinātām pie sienas, visām aviokompānijām publiski izziņotām un skaidri zināmām. Piemēram, ja aviokompānija atvedīs uz Rīgu miljonu pasažieru, tad sākot ar miljons pirmo pasažieri tā strādās pēc citām cenām. Ja aviokompānija atvērs maršrutu uz vietām, kur nelido citas aviokompānijas, – vienu gadu tā strādās par zemākām cenām. Tomēr šie nosacījumi ir skaidri jāpasaka noteiktā datumā absolūti visiem tirgus dalībniekiem, lai neveidotos situācija, ka viens pārvadātājs saņem atlaides, bet pārējie nesaprot, par ko. Eiropas Savienības direktīvas atļauj dot atlaides visiem aviopārvadātājiem, tomēr visu tirgus dalībnieku vidū jābūt izpratnei, kāpēc un kam tās tiek dotas," klāstīja Luhse.

Runājot par apmēra atlaidēm, Luhse atzina, ka Rīgā ir tikai divas aviokompānijas, kuras uz tām var pretendēt, savukārt pārējām to izpilde sagādās grūtības. "Tāpēc mēs piedāvāsim arī citas atlaides, piemēram, tā aviokompānija, kura atvērs jaunu reisu uz līdz šim neesošu gala mērķi, gadu cilvēkus uz turieni varēs vest par zemākām cenām. Tās būs divas dažādas atlaides – apmēra atlaides un atlaides jauniem gala mērķiem," pastāstīja lidostas "Rīga" vadītājs.

Pēc viņa teiktā, lidosta šīs izdejas izstrādājusi, tomēr dzīvē tās būs jāievieš Ministru kabinetam. "Tomēr es domāju, ka tas ir laika jautājums," piebilda Luhse.

No 2009.gada 1.novembra Rīgas lidostā spēkā ir tarifu politika, kas atteicās no iepriekš piemērotajām apmēra atlaidēm, kuras bija par labu aviokompānijām, kas Rīgā apkalpo daudz pasažieru, – "Ryanair" un "airBaltic".

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!