Foto: stock.xchng
Lietuvas rūpniecības un enerģētikas projektu uzņēmums "Axis Industries" uzvarējis konkursos par biodegvielas katlumāju būvi Zasulaukā un Cēsīs, un šo projektu kopējā vērtība ir 52 miljoni litu (10,6 miljoni latu), sacīts kompānijas paziņojumā.

Tajā informēts, ka Lietuvas kompānija ierīkos 20 megavatu apsildes katlu Zasulauka katlumājā. Šā projekta summa ir 43 miljoni litu (8,77 miljoni latu).

"Mēs piešķirsim gan risinājumus, gan iekārtas. Mūsu modernās tehnoloģijas ļaus dedzināt katlumājā dažādas mitruma un kalorifiskās vērtības kokapstrādes atkritumus, kā arī kūdru. Katlumāja spēs izmantot sliktas kvalitātes degvielu, tomēr tās efektivitāte būs tuvu 90%," paziņojumā norāda "Axis Industries" vadītājs Remigijs Baltrušaitis.

Turklāt "Axis Industries" par deviņiem miljoniem litu (1,8 miljoniem latu) ierīkos ar biodegvielu darbināmu septiņu megavatu ūdens sildīšanas katlumāju Cēsīs.

Kopš 2000.gada Lietuvas uzņēmums piedalījies astoņu biodegvielas energoprojektu īstenošanā Latvijā.

Jau vēstīts, ka Rīgas siltumapgādes uzņēmuma "Rīgas siltums" (RS) siltumcentrāles  "Zasulauks" katlumājas izbūves projekta kopējās izmaksas ir 8,792 miljoni latu bez pievienotās vērtības nodokļa. Projektā plānots uzstādīt 20 megavatu ūdens sildāmo katlu, kurā par kurināmo izmantos šķeldu.

Iepirkumu uzraudzības biroja informācija liecina, ka kopumā konkursā tika saņemti divi piedāvājumi, bet par uzvarētāju atzīts "Axis Industries".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!