Foto: F64
Mobilo sakaru operators "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) pērn strādāja ar 125,6 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 14% mazāk nekā 2009.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa sasniedza 30,462 miljonus latu, pieaugot par 16%, liecina kompānijas finanšu pārskats.

LMT kopējā koncerna peļņa pērn sasniedza 32,12 miljonus latu, bet apgrozījums ‒ 134,1 miljonu latu. salīdzinot ar 2009.gadu, LMT koncerna apgrozījums ir samazinājies par 11%, bet peļņa pieaugusi par 27%.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts ‒ lai arī LMT līdz 2010.gadam bija jau nodrošinājis lielāko un kvalitatīvāko sakaru tīklu Latvijā, pērn tīkla celtniecības un paplašināšanas izaugsme turpinājās un tīkla būvniecībā un infrastruktūrā pērn investēti 12 miljoni latu. Tas LMT ļāva strauji attīstīt 3G tīkla būvniecību, nodrošinot ātrgaitas mobilā interneta pakalpojumus ne tikai lielākajās Latvijas pilsētās, bet arī mazpilsētās un laukos, nodrošinot 75% Latvijas teritorijas ar 3G tīkla pārklājumu.
Veiksmīgo tirgus aktivitāšu dēļ 2010.gadā LMT klientu skaita pieaugums pārsniedza 25 tūkstošus, tādējādi pērn gada beigās klientu skaits sasniedza 1,067 miljonus.
Vadības ziņojumā klāstīts, ka 2011.gadā LMT lielāku uzsvaru plāno likt uz datu pārraides pakalpojumu attīstību. Visā Latvijā vēl straujāk tiks attīstīts 3G tīkla pārklājums, savukārt pilsētās tiks nodrošināts 3G ātrgaitas mobilā interneta tīkla kapacitātes pieaugums un datu pārraides ātruma palielinājums.

Savukārt, lai attīstītu un pilnveidotu klientu apkalpošanas un pārdošanas sistēmas, tiks veicināta ciešāka sadarbība ar dīleriem, tos vēl vairāk iesaistot klientu apkalpošanā.
"Ņemot vērā LMT pieredzi datu pārraides pakalpojumu nodrošināšanā, LMT cer uz Latvijas valdības izlēmīgu rīcību pēc iespējas ātrāk sniegt juridisko nodrošinājumu ceturtās paaudzes tehnoloģiju ieviešanai Latvijā," teikts ziņojumā.

"Lursoft" informācija liecina, ka 2009.gadā LMT pērn strādāja ar 146,2 miljonu latu apgrozījumu, savukārt peļņa veidoja 26,3 miljonus latu.

LMT ir vecākais Latvijā strādājošais mobilo sakaru operators. Pašlaik operatora īpašnieki ir "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (23%), Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs "Lattelecom" (23%), Latvijas valsts Satiksmes ministrijas personā (5%), kā arī skandināvu "TeliaSonera" (49%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!