Foto: LETA

Par alus darītavas "Valmiermuižas alus" jauno īpašnieku kļuvis SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds", kurā 55% daļu pieder vienam no līdzšinējiem alus darītavas īpašniekiem Aigaram Ruņģim, bet 45% ģimenes ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenvervaltung AG" (ILAG) no Austrijas, portālu "Delfi" informēja alusdarītavas pārstāvji.

Otrs līdzšinējais alus darītavas īpašnieks - SIA "Koll", turpmāk fokusēs savu darbību loģistikas nozarē, un savas daļas ir pārdevis "Valmiermuižas Ieguldījumu fondam". Pēc darījuma "Valmiermuižas Ieguldījumu fonda" īpašumā ir 72,5% uzņēmuma kapitāldaļu, bet Runģim pieder 27,5% alusdarītavas kapitāldaļu.

"Valmiermuižas Ieguldījumu fonds" dibināts ar nolūku attīstīt Valmiermuižas zīmolu ilgtermiņā, popularizēt Valmiermuižu kā gardēžu tūrisma ceļa mērķi un sekmēt Valmiermuižas produkcijas eksportu.

Pašreiz "Valmiermuižas Ieguldījumu fonda" īpašnieki izstrādā detalizētu investīciju plānu un ir vienojušies par vairākiem principiem, piemēram, "Valmiermuižas alus" arī turpmāk būs mazā muižas alus darītava, kas nepārsniegs 1% no kopējā Latvijas alus tirgus, "Valmiermuižas alus" darītavu turpinās vadīt saimnieks Aigars Ruņģis, un tajā turpinās strādāt esošā darbinieku saime, kā arī "Valmiermuižas alus" darītavas izaugsme jānodrošina, veicinot eksportu Baltijas jūras reģionā.

"Valmiermuižas ieguldījumu fonds" ir pirmā ILAG investīcija Latvijā. Līdz šim ILAG investēja Centrāleiropā un Austrumeiropā. ILAG iegulda dzimtas līdzekļus ražošanas uzņēmumos ilgtermiņā ar moto "lai mazbērni būtu laimīgi".

"Ar saviem ieguldījumiem vēlamies veicināt uz spēcīgām vērtībām balstītu ražošanas uzņēmumu stabilu izaugsmi vairāku desmitu gadu garumā. Mēs ticam "Valmiermuižas alus" darītavas vadībai un ilgtermiņa izaugsmei, un ceram, ka mūsu sadarbība kalpos par piemēru un impulsu sadarbībai arī ar citiem ražotājiem Latvijā," stāsta ILAG pārstāvis Severīns Meisters.

"Valmiermuižas alus" apgrozījums 2011.gadā bija 915 256 lati, kas par 55% pārsniedz apgrozījumu 2010.gadā. Savukārt peļņa pirms nodokļiem 2011.gadā bija 133 331 lati pretstatā 6660 latiem 2010.gadā. Šogad izaugsme tiek plānota 20% apmērā, ko ierobežo alus brūža jauda, jo tā tiek pilnībā noslogota. Tāpēc, strādājot pie jaunā investīciju plāna, tiks lemts par trešā alus noguldīšanas pagraba izbūvi darbības attīstīšanai eksporta tirgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!