Foto: AFP/Scanpix
"McDonald's" restorānu īpašnieks Baltijas valstīs "Premier Capital Limited" piecu gadu laikā no 2010.gada līdz 2014.gadam plāno investēt attīstībā 27 miljonus latu, paplašinot tīklu līdz 35 restorāniem.

"McDonald's" mārketinga vadītājs Latvijā Krīvs Krauliņš portālu "Delfi" informēja, ka "McDonald's" Latvijā šī gada laikā atklās trīs jaunus "McDrive" restorānus un investēs 4,5 miljonus latu attīstībā. Divi restorāni atradīsies Rīgā. Trešais atradīsies Daugavpilī.

"Trīs jauno restorānu vajadzībām šogad pieņemsim darbā gandrīz 110 darbiniekus. Gada beigās "McDonald's" darbinieku skaits sasniegs 600, un darbinieku apmācībās un motivācijas programmās būsim ieguldījuši ap 70 000 latu. Nākamgad plānojam turpināt šogad iesākto darbības paplašināšanu ārpus Rīgas, atverot divus jaunus restorānus, kā arī rekonstruēt divus restorānus Rīgā [..]," sacījis "McDonald's" rīkotājdirektors Baltijas valstīs Tomašs Navrockis.

Šogad "McDonald's" Baltijas valstīs investēs kopumā 6,2 miljonus latu, bet nākamgad investīciju apjoms sasniegs vairāk nekā septiņus miljonus latu. Latvijā līdz ar ceturtdien Imantā atklāto restorānu pašlaik ir kopumā deviņas šādas ēstuves.

Igaunijā darbojas desmit "McDonald's" restorāni, un nākamgad plānots vienu restorānu rekonstruēt un atklāt kafetēriju "McCafe". Lietuvā pašlaik darbojas deviņi "McDonald's" restorāni, no kuriem viens durvis vēra šogad, bet nākamgad tiks atvērts jauns restorāns Viļņā, kā arī divi restorāni tiks rekonstruēti.

"Analizējot ēšanas paradumus un apmeklētāju aktivitāti, redzam, ka cilvēku pirktspēja ir stabilizējusies, kas ļauj paredzēt augstu ieguldīto investīciju atdevi [..] Šie gadi mums ir aizraujošas izaugsmes un vēl lielākas tirgus daļas iegūšanas laiks Baltijas valstīs," akcentē "Premier Capital Limited" rīkotājdirektors Melo Hili.

Kompānijā norāda, ka pasaulē ir vairāk nekā 32 000 "McDonald's" restorānu kopumā 117 valstīs. Ap 80% no "McDonald's" restorāniem pieder franšīzēm. "McDonald's" darbību Latvijā sāka 1994.gadā, pēdējo gadu laikā darbinieku skaitu audzējot vairāk nekā divas reizes un kas līdz gada beigām sasniegs 600.

Maltas kompānijai "Premier Capital Limited" patlaban pieder 53 "McDonald's" restorāni Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Maltā un Grieķijā. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 2000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!