Foto: stock.xchng
Latvijas tehnoloģiju uzņēmums "Micro Dators" plāno atvērt datoru ražošanas rūpnīcu Uzbekistānā, izveidojot ar uzbeku partneriem kopuzņēmumu, vēsta Uzbekistānas mediji.

Uzbekistānas partneri projektā ieguldīs desmit miljonus ASV dolāru (4,74 miljoni latu), bet "Micro Dators" nodrošinās tehnoloģijas un aprīkojumu, vēsta "UzDaily".

Kā skaidroja "Micro Dators" pārdošanas vadītāja Ina Gudele, Latvijas uzņēmums piegādās elektronikas aprīkojumu, kas nolasīs datus no ūdens un elektrības skaitītajiem.

Kompānija arī plāno Uzbekistānā izveidot ražošanas līniju, kurā montētu datorus, kā planšetdatorus, portatīvos datorus un galda datorus, pavēstīja Gudele.

Uzbekistānas un Latvijas kopuzņēmums atradīsies Navojas brīvajā rūpniecības un ekonomikas zonā Uzbekistānas vidienē.

Paredzēts, ka kopuzņēmums radīs aptuveni 160 darbavietas.

Gudele atzinīgi novērtēja Navojas brīvās rūpniecības un ekonomikas zonas piedāvātās investīcijas iespējas ārvalstu kompānijām.

Uzbekistānā uzņēmējdarbību pašlaik attīsta aptuveni 30 Latvijas uzņēmumi, no kuriem desmit ir kopuzņēmumi. Lielākā daļa Latvijas investoru darbojas loģistikas sektorā, bet pārējie darbojas pārtikas un kokapstrādes industrijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!