Nākamgad jaunu ātrās ēdināšanas restorānu "Hesburger" izveidē Latvijā plāno ieguldīt četrus miljonus eiro (2,811 miljonus latu), pastāstīja "Hesburger" izpilddirektors Kari Salmela.

Viņš norādīja, ka nākamajā gadā "Hesburger" Latvijā plāno atvērt četrus jaunus restorānus. "Nākamajā gadā plānojam atvērt trīs jaunus restorānus Rīgā, un viens ir plānots Rēzeknē," informēja Salmela.

Pēc viņa teiktā, šo restorānu izveide izmaksās apmēram četrus miljonus eiro (2,811 miljonus latu). "Parasti viena restorāna izveide izmaksā aptuveni vienu miljonu eiro (702,8 tūkstošus latu), tātad nākamajā gadā mēs jaunu restorānu izveidē Latvijā ieguldīsim apmēram četrus miljonus eiro," sacīja "Hesburger" izpilddirektors.

Pagaidām citās Latvijas pilsētās jaunus restorānus uzņēmums neplāno izveidot. "Varbūt arī citās pilsētās kāds tiks atvērts, bet ne nākamajā gadā. Protams, ja mēs saņemsim ļoti labus piedāvājumus, varētu domāt par vēl kāda restorāna atvēršanu, bet mēs jau pašlaik esam gandrīz visās lielajās Latvijas pilsētās," uzsvēra Salmela.

Patlaban Latvijā ir četri "Hesburger" restorāni, kuru darbības koncepts ir "Mājas virtuve" – tajos bez ierastajiem "Hesburger" ēdieniem var iegādāties arī tādus ēdienus kā zupas, karbonādes, pankūkas utt. Salmela atzina, ka šogad citiem Latvijā jau atvērtajiem restorāniem šo konceptu nav plānots pievienot, tomēr nākotnē paredzēts atvērt vēl jaunus restorānus ar "Mājas virtuves" piedāvājumu.

"Hesburger" izpilddirektors gan paskaidroja, ka Latvijā nav plānots atvērt "Hesburger" restorānu konceptu "Hese Pesu" – restorānus ar automazgātavu. Salmela minēja, ka automazgātavas koncepta restorāni darbojas tikai Somijā un citās valstīs tādus tuvākajā nākotnē nav paredzēts atvērt.

"Hesburger" ir lielākais Somijas ātrās ēdināšanas uzņēmums, kam pieder vairāk nekā 270 restorānu ķēde Somijā, Vācijā un Baltijas valstīs. Patlaban Latvijā darbojas aptuveni 30 "Hesburger" restorānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!