Foto: stock.xchng
Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) saņēmusi izskatīšanai AS "Olaines kūdra'' akcionāra SIA ''Florabalt" iesniegumu, lai saņemtu atļauju izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

"Olaines kūdras" akcijas tiek kotētas biržas "NASDAQ OMX Riga" Otrajā sarakstā, un 9.septembrī par uzņēmuma lielāko akcionāru, iegādājoties 84,35% akciju, kļuva "Florabalt", kuras vienīgais dalībnieks ir kāds 1953.gadā dzimis Vācijas iedzīvotājs Heinrihs Strenge, liecina iepriekš biržā publicētā informācija.

Vienas akcijas atpirkšanas cena, pēc prospektā minētās informācijas, ir noteikta 1,99 lati.

Akciju atpirkšanas piedāvājumu ''Olaines kūdras'' akcionāri var pieņemt trīsdesmit dienu laikā, skaitot no dienas, kad ir publicēts sludinājums par akciju atpirkšanas piedāvājumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Akciju atpirkšanas piedāvājums būs spēkā tikai pēc FKTK lēmuma par atļauju izteikt minēto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likumu citiem akcionāriem adresētu piedāvājumu atpirkt tiem piederošās akcijas obligāti jāizsaka, ja tieši vai netieši iegūtas no akcijām izrietošās balsstiesības, kas sasniedz vai pārsniedz 50% no akciju sabiedrības balsstiesīgo akciju kopskaita.

Tāpat obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums jāizsaka, ja akcionāru sapulcē pieņemts lēmums par akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

Kā liecina informācija biržā, iepriekšējā "Olaines kūdras" akcionāru sapulcē lēmums par akciju izslēgšanu no regulētā tirgus nav pieņemts, kā arī nav iekļauts 3.oktobrī plānotās akcionāru sapulces darba kārtībā. Līdz ar to, visticamāk, "Florabalt" obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu izteicis, jo tā balsstiesības pārsniegušas 50% no kopējā balsstiesīgo akciju skaita.

Jau vēstīts, ka "Olaines kūdras" akcijas "Florabalt" iegādājies no Londonā reģistrētajām kompānijām "Eurotrans Baltic Limited" un "Interstore Logistic Limited".

Pirms darījuma "Eurotrans Baltic Limited" īpašumā bija 678 199 jeb 37,7% "Olaines kūdras" akciju, kuras šopavasar tā iegādājās no Viktora Karbanova. Savukārt "Interstore Logistic Limited" līdzdalība kompānijā pēc vairākiem darījumiem bija sasniegusi 43,3% jeb 780 014 akcijas.

No iepriekš biržā publicētā paziņojuma secināms, ka "Florabalt" 9.septembrī iegādājusies arī 60 000 "Olaindes kūdras" akciju no uzņēmuma valdes locekļa Sergeja Šakuna par 169 936 eiro (119 450 latiem) jeb par 2,83 eiro (1,99 latiem) gabalā.

"Florabalt" par 1 518 213 "Olaines kūdras" akciju īpašnieci kļuvusi 9.septembrī, taču kopējā darījuma summa paziņojumos nav norādīta.

Kā ziņots, "Olaines kūdras" zaudējumi šā gada pirmajā pusgadā sasnieguši 28 456 latus, kas ir par 58% vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn, kad sabiedrība strādāja ar 17 796 latu zaudējumiem, liecina uzņēmuma pārskats "NASDAQ OMX Riga" biržā.

Par 45% samazinājies arī uzņēmuma apgrozījums - no 658 689 latiem 2010.gada pirmajā pusgadā līdz 452 397 latiem šogad.

Sabiedrības akcijas tiek kotētas "NASDAQ OMX Riga" biržā.

"Olaines kūdras" galvenie darbības virzieni ir kūdras ieguve un pārstrāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!