Foto: stock.xchng
Izsolē par 255 000 latu pārdots valsts īpašuma objekts "Zivju audzētava Sērene", informēja Privatizācijas aģentūras (PA) sabiedrisko attiecību vadītājs Guntis Kārkliņš.

Tas par 155 000 latu pārsniedz izsoles sākumcenu.

Kārkliņš stāstīja, ka trešdien PA valde apstiprināja divu oktobrī notikušu izsoļu rezultātus, no kuriem viens bija par "Zivju audzētavu Sērene", bet otrs par nekustamo īpašumu "Kadaga 15", kas tika pārdots par 45 000 latu (par 25 000 latu pārsniedzot izsoles sākumcenu). Līdz ar to kopējie ieņēmumi oktobrī no izsolēm par 222 000 latu pārsniedz izsolēs noteiktās sākumcenas.

Valsts īpašuma objekta - nekustamā īpašuma "Zivju audzētava Sērene" un "Transformatoru ēka" Sērenes pagastā, Jaunjelgavas novadā, - izsolei pieteicās trīs pretendenti. Nekustamā īpašuma izsoles sākumcena bija noteikta 100 000 latu. Izsoles rezultātā augstāko cenu - 255 000 latu - nosolīja Aija Kurzemniece.

Nekustamā īpašuma "Kadaga 15" Kadagā, Ādažu novadā, izsolē piedalījās divi dalībnieki. Sākumcena bija noteikta 20 000 latu, bet izsoles rezultātā augstāko cenu 45 000 latu nosolīja SIA "Mirmeks".

PA Privatizācijas procesa nodrošinājuma dienesta vadītājs Andris Strapcāns stāstīja, ka, ekonomikai stabilizējoties, pieaug arī interese par PA piedāvātajiem īpašumiem.

"Pēdējās izsoles ir bijušas ļoti veiksmīgas, un PA saņems par 222 000 latu vairāk, nekā plānots. Labos rezultātus veicina arī aktīva nekustamo īpašumu piedāvāšana lielākajos Latvijas nekustamo īpašumu portālos, kas dod iespēju uzrunāt plašāku pretendentu loku," sacīja Strapcāns.

Kopumā oktobrī PA no izsolēs pārdotajiem īpašumiem saņems 455 129 latus, kas par 222 000 latu pārsniedz izsoļu sākumcenas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!