Par Jelgavas autobusu rūpnīcas AS "Amo Plant" akciju iegādi interesi izrādījuši pašreizējie uzņēmuma stratēģiskie partneri - Nīderlandes uzņēmums "VDL" un Vācijas koncerns "MAN", informēja "Amo Plant" pārstāve Dzintra Krūze.

Sasniedzot vēlamo ražošanas jaudu - 500 vienības gadā - tiek plānota jaunu, lokālu ražotņu izveide Krievijā, kur ir liels rūpnīcas produkcijas noieta tirgus, norādīja Krūze.

"Uzņēmums patlaban strādā standarta režīmā un uzņēmuma privatizācijas procedūra neiespaido uzņēmuma operatīvos darbības plānus. Lēmums par Maskavas valdībai piederošo akciju pārdošanu ir saskaņots ar uzņēmuma vadību, un ir saistīts ar nepieciešamo procedūru veikšanu stratēģiskā investora piesaistei, turpmākai biznesa attīstībai," skaidroja Krūze.

Saistībā ar izsoles procedūras sākšanos jebkuru oficiālo informāciju par akciju iegādes nosacījumiem un potenciālajiem investoriem iespējams saņemt tikai no Krievijas izsoles nama "Rossijskij aukcionnij dom", piebilda Krūze.

Jau ziņots, ka izsoļu nams "Rossijskij aukcionnij dom" šā gada 21.jūnijā izsolē plāno pārdot 92,6% Jelgavas autobusu rūpnīcas "Amo Plant" kapitāldaļu, liecina informācija "Rossijskij aukcionnij dom" mājaslapā.

Izsolē plānots pārdot 80 360 uzņēmuma vārda akcijas, kuras patlaban pieder Maskavas valdībai. Izsoles sākumcena ir 781 950 000 Krievijas rubļu jeb aptuveni 14,1 miljons latu. Izsoles solis ir 39 miljoni rubļu jeb 702 000 latu.

"Rossijskij aukcionnij dom" norāda, ka pārdošanas objekts ir ražotnes infrastruktūras komplekss, kuru veido zemesgabali 14,5 hektāru platībā. Viens no zemesgabaliem 31 685 kvadrātmetru platībā paredzēts jaunai būvniecībai, taču līdz šim būvniecība tajā nav veikta.

Ražotnes kompleksā ir ēkas vairāk nekā 18 000 kvadrātmetru platībā, no tām autobusu ražotne 10 141 kvadrātmetra platībā, palīgražošanas ēkas 4403 kvadrātmetru platībā un administratīvās ēkas 3700 kvadrātmetru platībā.

No šī gada sākuma Jelgavas transportlīdzekļu ražotājs SIA "Amo Plant" plāno sākt masveida "Ambassador" autobusu ražošanu, mēnesī samontējot piecus autobusus, kā arī sākt "MAN" trīsdurvju pilsētas autobusu ražošanu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

Paralēli norisinās vidējās tonnāžas kravas automobiļa "ZIL 4362CO" adaptācijas darbi Eiropas tirgum - sertifikācijai ir sagatavota šasija pēc "Eiro 5" standarta un tuvojas nobeigumam jaunas kabīnes izstrāde. 2012.gada beigās uzņēmums plāno sākt arī kravas automobiļu ražošanu, informē "Amo Plant".

Kopējais investīciju apjoms "Amo Plant" ražotnē patlaban ir ap 30 miljoniem eiro (21 miljons latu). Rūpnīcā patlaban strādā 62 darbinieki.

"Amo Plant" ir dibināts 2005.gadā. Uzņēmuma akcionāri ir Maskavas valdība (92,6%), AS "AMO ZIL" (4,4%), Jelgavas dome (2,6%) un AS "Ferrus" (0,3%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!