Foto: LETA
Par ceļu būves un uzturēšanas uzņēmuma "Ceļu pārvalde" (CP) iegādi, kura lielākais īpašnieks ir Rīgas pašvaldība, interesi izrādījuši investori no Latvijas, Igaunijas un Krievijas, pastāstīja CP valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lauva.

Pēc viņa teiktā, interesi par pašvaldībai piederošo CP akciju iegādi izrāda daudzi pircēji. "Potenciālo investoru vidū ir gan vietējie ceļu būves uzņēmumi, gan arī ārvalstu investori. Interesi ir izrādījuši kopumā pieci uzņēmumi – no Latvijas, Igaunijas un Krievijas," atzina Lauva.

Savukārt interese no Rietumeiropas, piemēram, Vācijas, īsti nav bijusi, minēja CP vadītājs un norādīja, ka Latvijas tirgū caur vietējiem uzņēmumiem jau ir pārstāvētas divas Vācijas ceļu būves kompānijas. "Es nedomāju, ka te vēl gribētu ienākt trešā vācu kompānija. Piemēram, "Starabag" šeit jau ir pārstāvēts caur "Šlokenbeku"," klāstīja Lauva.

Viņš arī uzsvēra, ka pašreizējie interesenti gan vēlas iegādāties CP par nelielu naudu, taču pašvaldība tajā nav ieinteresēta. "Tāpēc uz šo brīdi darījums, visticamāk, nav gaidāms," sacīja Lauva.

Jau vēstīts, ka Rīgas pašvaldībā apliecināja, ka RD darba kārtībā nav CP pārdošanas.

Saskaņā ar uzņēmumā sniegto informāciju pērn CP strādāja ar 11,407 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 9,8% mazāk nekā 2009.gadā, un 1,876 miljonu latu zaudējumiem pretēji peļņai iepriekš. "Lursoft" informācija liecina, ka 2009.gadā "Ceļu pārvalde" strādāja ar 12,65 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 48% mazāk nekā iepriekš, un 268,5 tūkstošu latu peļņu, kas, salīdzinot ar 2008.gadu, ir vairākas reizes mazāk.

"Ceļu pārvalde" ir viens no lielākajiem Latvijas ceļu būves uzņēmumiem, kam ir vairāki ceļu remonta iecirkņi, kuri remontē ceļus gan Rīgā, gan visā Latvijā. "Ceļu pārvalde" ir dibināta 1991.gadā, kompānijas pamatkapitāls ir 1,67 miljoni latu, bet lielākais īpašnieks ‒ Rīgas dome (88,7%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!