Foto: LETA
Par viesnīcas "Rīga" īpašnieku piektdien kļuvis koncerns "Multi Group", kas pārvalda par oligarhu dēvētā Armēnijas uzņēmēja un politiķa Gagika Carukjana biznesu.

Darījuma summu pārdevējs neatklāj, sacīja zvērināta advokāte Vita Liberte, kuras pārstāvētais zvērinātu advokātu birojs "BDO Zelmenis&Liberte" nodrošināja darījuma juridisko pusi.

Darījums īstenots relatīvi īsā laikā un prasījis divus mēnešus, sacīja Liberte.

Jaunais īpašnieks viesnīcas ēkā plāno veikt kapitālo remontu un pārveidot to par pieczvaigžņu viesnīcu. Plānots arī piesaistīt starptautisku operatoru, kura vārdu jaunais īpašnieks pagaidām nevēloties atklāt, taču tas esot ļoti pazīstams. Plānotās investīcijas Liberte pagaidām nevarēja nosaukt, nav arī zināms, cik ilgā laikā viesnīca tiks pārveidota, taču mērķis esot to izdarīt pēc iespējas ātrāk.

Paziņojumā par viesnīcas pārdošanu teikts, ka lēmumu pieņēma koncerna direktoru padome, to izpildīja tās priekšsēdētājs Sedraks Arustamjans. Šis ir viens no pēdējā laika lielākajiem šāda veida darījumiem Latvijā, teikts paziņojumā.

Kā ziņots, decembrī viesnīcas "Rīga" īpašnieks Venjamins Gurevičs Carukjanam devis 30 miljonu latu vērtu ķīlu.

Savukārt 2009.gadā laikraksts "Dienas Bizness" rakstīja, ka Gurevičs vēlas pārdot viesnīcu "Rīga", par to saņemot 71 miljonu eiro jeb 49,7 miljonus latu.

Publiski pieejamā informācija internetā liecina, ka Carukjans bijis partijas "Plaukstošā Armēnija" dibinātājs un vadītājs, Armēnijas parlamenta deputāts, kā arī Armēnijas Nacionālās olimpiskās komitejas prezidents.

Daudznozaru koncerns "Multi Group" iever vīna, konjaka un degvīna kombinātu "Ararat", slēgto AS "Araratcement", AS "Aviaservis", rūpnieciskās akmens apstrādes kombinātu "Multi Group Stone", Abovjanas alus kombinātu "Kotaik", Erevānas ķīmijas un farmācijas firmu, mēbeļu salonu ķēdi "Mek", uzņēmumu "Multi Rest House", slēgto AS "Global Motors" u.c.

Kā liecina informācija LETA arhīvā, 2005.gada augusta vidū Latvijas uzņēmums SIA "Mira-G" un starptautiskais viesnīcu operators "Kempinski Hotels" parakstīja viesnīcas "Rīga" menedžmenta līgumu. Kopš 2004.gada viesnīca "Rīga" pieder SIA "MIRA-G", kuras 100% daļu īpašnieks bija biznesmenis Venjamins Gurevičs.

Par viesnīcas "Rīga" īpašnieci privatizējot 2001.gada februārī kļuva Latvijas Universitāte un firma "Hotel Investments". "Hotel Investments" īpašumu sākotnēji ieķīlāja, bet pēc tam pārdeva "Lateko bankai", kas to pārdeva SIA "Mira-G".

Viesnīca "Rīga" atrodas Vecrīgā, Aspazijas bulvārī 22. Kopš 19.gadsimta otrās puses šajā vietā atradās slavenā "Romas" viesnīca. Tā tika uzcelta 1878.gadā pēc pirmā latviešu profesionālā arhitekta Jāņa Fridriha Baumaņa projekta eklektisma stilā, izmantojot itāļu renesanses laika arhitektūras iezīmes. Otrā pasaules kara laikā ēka tika sagrauta.

Patlaban viesnīca "Rīga" ir četru zvaigžņu viesnīca ar 232 istabiņām, restorānu "Palm Garden", "Lobby" bāru, saunu un konferenču telpām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!