Foto: LETA
AS "Parex banka" ir vērsusies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu iesniegt protestu par spēkā stājušos Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas decembra lēmumu, ar kuru apmierināts uzņēmējas, "Kolonna" grupas dibinātājas Ievas Plaudes-Rēlingeres maksātnespējas pieteikums un pasludināta viņas maksātnespēja, portālu "Delfi" informēja bankas komunikāciju un mārketinga vadītāja Marita Ozoliņa-Tumanovska.

"Parex banka" uzskata, ka lietas izskatīšanā pieļauti būtiski procesuālo un materiālo tiesību normu pārkāpumi, vēsta bankas pārstāve, piemēram, tiesa neesot vērtējusi "Parex bankas" iesniegtos pierādījumus par Plaudes-Rēlingeres "apzinātām un ļaunprātīgām darbībām kā maksātnespējas cēloni".

Pēdējo trīs gadu laikā pirms maksātnespējas ierosināšanas Plaude-Rēlingere veikusi virkni darījumu ar saistītām personām, būtiski pasliktinot savu mantisko stāvokli, apgalvo banka. "Parex banka" uzskata, ka darījumi veikti nolūkā izvairīties no saistību izpildes un tie būtiski aizskāruši Plaudes-Rēlingeres kreditoru intereses.

Tāpat "Parex banka" uzskata, ka Plaude-Rēlingere maksātnespējas lietā sniegusi "nepilnīgu, tātad nepatiesu informāciju par viņas mantu". Tā, piemēram, bankas rīcībā esot informācija par Plaudei-Rēlingerei piederošiem būtiskiem aktīviem, kurus viņa mantas pārdošanas un kreditoru apmierināšanas plānā neesot uzrādījusi kā sev piederošus.

"Parex banka" ir uzsākusi vairākus tiesvedības procesus pret virkni SIA "Kolonna" grupas uzņēmumu un Plaudi - Rēlingeri kā fizisku personu, informē Ozoliņa-Tumanovska. Tiesvedību uzsākšanas iemesls ir SIA "Kolonna" un Plaudes-Rēlingeres saistību pret "Parex banku" ilgstoša nepildīšana.

Jau vēstīts, ka banka decembrī paziņoja par plāniem vērsties Ģenerālprokuratūrā saistībā ar Plaudes-Rēlingeres maksātnespēju.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas decembrī tiesa pasludinājusi holdinga "Kolonna" īpašnieces Ievas Plaudes-Rēlingeres maksātnespēju, sākot bankrota procedūru.

Uzņēmēja maksātnespēju pieteica novembrī, skaidrojot, ka tam ir divi galvenie iemesli - "netraucēt "Kolonna" uzņēmumu grupas ikdienas darbu" un viņas "personīgie galvojumi saistībām, kas laika gaitā sniegti pavisam septiņām komercbankām".

Plaudes – Rēlingeres dibinātais holdings "Kolonna" ir daudznozaru holdings, kas darbojas Latvijas tirgū kopš 1991.gada, liecina holdinga mājas lapa. Holdingā ietilpst parfimērijas un kosmētikas uzņēmumi, skaistumkopšanas uzņēmumi, kā arī nekustamo īpašumu attīstīšanas un ar to saistīto pakalpojumu sniegšanas uzņēmumi. "Kolonna" uzņēmumi šobrīd nodrošina 1279 darba vietas Baltijā un Vācijā, nodokļos 2009./2010. finanšu gadā samaksāti 7,5866 miljoni eiro (aptuveni 5,31 miljons latu), informēja uzņēmēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!