Foto: LETA
Starp AS "Pasažieru vilciens" un Spānijas kompāniju "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A." (CAF) ir panākta mutiska vienošanās par jauno vilcienu iegādes līguma punktiem un divu nedēļu laikā tas tiks oficiāli noslēgts, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Pasažieru vilcienā".

Līgums tiks slēgts par 34 jaunu elektrovilcienu un septiņu dīzeļvilcienu iegādi. Kopējā vilcienu iegādes summa būs 200 miljoni eiro (140 miljoni latu).

"Nekādu sarežģījumu sarunās ar CAF nav, un līgums tiks noslēgts, kā iepriekš prognozēts," skaidroja uzņēmumā.

Jau ziņots, ka AS "Pasažieru vilciens" līgumu ar CAF noslēgs, ilgākais, mēneša laikā, 25.oktobrī preses konferencē sacīja AS "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds.

Kā ziņots, Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pēc Šveices kompānijas "Stadler" sūdzības izskatīšanas pieņēmis lēmumu atļaut AS "Pasažieru vilciens" slēgt līgumu ar CAF par apjomīgo jauno pasažieru vilcienu sastāvu iepirkumu.

"Stadler" gan norādīja, ka tam ir 30 dienas laika, lai izvērtētu, vai IUB lēmumu pārsūdzēt tiesā.

"Pasažieru vilciena" konkursā par jaunu pasažieru vilcienu sastāvu iepirkumu par uzvarētāju atzina Spānijas kompāniju, kas ieguva tiesības uz 610,76 miljonus eiro (429,24 miljonus latu) vērto līgumu. Iepirkums paredz līdz 2015.gadam iegādāties 34 jaunus elektrovilcienus un septiņus dīzeļvilcienus.

9.martā Eiropas Komisija apstiprināja Eiropas Savienības Kohēzijas fonda lielo satiksmes nozares projektu par Rīgas piepilsētas dzelzceļa pasažieru pārvadājumu sistēmas modernizāciju un dīzeļvilcienu ritošā sastāva atjaunošanu 144 miljonu latu apmērā. No projekta kopējām izmaksām Kohēzijas fonda finansējums ir 100 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!