Foto: Publicitātes attēli
Daudznozaru kompānija "Daugava" un "Swedbank" noslēgusi papildu vienošanos pie esošā aizdevuma līguma, oficiāli nostiprinot sadarbību un pilnībā izbeidzot turpat gadu ilgušo konfliktu. Arī visās trīs savstarpējās tiesvedībās tiesām tiks iesniegti izlīgumi, informēja DK "Daugava".

"DK Daugava" saimnieks Aigars Vaivars norāda, ka konstruktīvu pārrunu rezultātā panākta abpusēji izdevīga vienošanās, kas nozīmē – "uzņēmums turpinās darbu un attīstīsies". Uzņēmuma paziņojumā vienošanas detaļas nav atklātas.

Vaivars uzsver, ka "Latvijai kašķi nav vajadzīgi - ne politikā, ne biznesā". "No mierizlīguma iegūs visi - gan darbinieki, gan pircēji. Ceru, ka arī valstī beidzot sāksies racionāls darba process," pauž Vaivars.

Vaivars izsaka lielu pateicību visai komandai, kas nodrošināja mierizlīguma panākšanu ar AS "Swedbank" - zvērinātam advokātam Armandam Jaunzaram, kā arī investīciju un biznesa attīstības konsultāciju kompānijas SIA "Baltic Office" partnerēm Ilzei Lapiņai un Dacei Skadiņai, tāpat arī darbiniekiem, pircējiem un visiem, kas atbalstīja Daugavu.

Jau vēstīts, ka bankas un uzņēmuma strīds ilgst jau aptuveni gadu. Banka vērsās tiesā pret "DK Daugava" par 1,265 miljonu latu parāda piedziņu, savukārt "DK Daugavas" vērsās ar prasību pret "Swedbank" par aizdevuma līguma atzīšanu par spēkā neesošu un "DK Daugavas" valdes priekšsēdētājs Vaivars tiesā apstrīdēja "Swedbank" ķīlas tiesību izlietošanu.

"Swedbank" prasību par parāda piedziņu, komercķīlas pārejas atzīšanu un piedziņas vēršanu uz komercķīlas priekšmetiem, uzņēmuma pārejas atzīšanu un piedziņas vēršanu pret uzņēmuma ieguvēju vērsusi pret "DK Daugava", saistīto uzņēmumu "Piena un maizes nams "Daugava"", "DK Daugava" valdes priekšsēdētāju Vaivaru, viņa dēlu Silvestru Vaivaru un bijušo uzņēmuma īpašnieci Baibu Batragu.

Uzņēmums turpināja sarunas ar banku, lai atrisinātu nesaskaņas par kompānijas neatmaksātajiem aizdevuma līdzekļiem. "DK Daugava" atzina, ka nav samaksājusi kredītlīniju 150 tūkstošu latu apmērā.

"Swedbank" janvāra vidū pavēstīja, ka pieprasīs "DK Daugava" atmaksāt visus bankai neatmaksātos aizdevuma līdzekļus 1,17 miljonu latu apmērā. "Ņemot vērā parādnieka daudzus ilgstošus un rupjus pārkāpumus, "Swedbank" ir pieņēmusi lēmumu pieprasīt "DK Daugava" atmaksāt visus bankai neatmaksātos aizdevuma līdzekļus. Tas darīts pēc ilgstošiem mēģinājumiem atrisināt situāciju un pārstrukturēt uzņēmuma saistības," toreiz skaidroja banka.

Savukārt Vaivars žurnālistus iepriekš informēja, ka "DK Daugava" ir maksātspējīga un "Swedbank" prasība nav saprotama. Janvāra beigās puses vienojās domstarpības atrisināt mierīgā ceļā.

"DK Daugava" pērn strādāja ar 1,915 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt pretstatā zaudējumiem 2009.gadā uzņēmums pagājušo gadu pabeidzis ar 50,2 tūkstošu latu peļņu, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

"DK Daugava" ražo piena produktus, maizi un konditorejas izstrādājumus, kuru sastāvā ir tikai dabiskas vielas, kā arī ražošanas procesā produkcijai netiek pievienoti konservanti vai citas piedevas, kas mākslīgi pagarinātu produktu uzglabāšanas un izmantošanas laiku. Pašlaik "DK Daugavas" produkcija tiek izplatīta 40 "Piena un maizes nama "Daugava"" veikalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!