Foto: LETA
Skaistumkopšanas kompānijas AS "Kolonna" dibinātāja un akcionāre Ieva Plaude-Rēlingere pieteikusi maksātnespēju, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā maksātnespējas lieta ierosināta piektdien.

Plaude-Rēlingere paziņojuma medijiem skaidro, ka ir divi galvenie maksātnespējas pieteikuma iemesli ir "netraucēt "Kolonna" uzņēmumu grupas ikdienas darbu" un viņas "personīgie galvojumi saistībām, kas laika gaitā sniegti pavisam septiņām komercbankām".

Šogad 30.septembrī "Parex banka", nebrīdinot arestēja Plaudes-Rēlingeres privātos kontus un privāto mantu, kā arī "Parex" prezidents Kristofers Gviljamss personīgi liecināja tiesā, ka uzņēmēja slēpjas un nav atrodama Latvijā, teikts "Kolonnas" vadītājas paziņojumā

"Biju izbrīnīta, jo vēl 15. septembrī tikos ar Kristoferu Gviljamsa kungu, lai pārrunātu savu privāto garantiju jautājumu, un vienojāmies par nākamās tikšanās laiku pēc dažām nedēļām. Aicinātu viņu vienkārši man piezvanīt, ja rodas sajūta, ka neesmu pieejama," norāda uzņēmēja.

"Privātās maksātnespējas procesa uzsākšana ir "Parex" attieksmes izraisīts piespiedu solis, vērsts uz to, lai ne tikai atjaunotu manu maksātspēju, bet arī nodrošinātu visiem kreditoriem vienādas tiesības, kuras "Parex" banka šobrīd cenšas apiet", uzsver Plaude-Rēlingere.

Viņa skaidro, ka "Kolonna" grupa pieder lielam akcionāru skaitam, tādēļ maksātnespējas pieteikumam un ar to saistītajiem procesiem tiešas ietekmes uz grupas darbu nebūs.

2008.gada 1.decembrī "Parex banka" iesaldēja "Kolonna grupas" naudas līdzekļus 3,6 miljonu eiro (aptuveni 2,52 miljonu latu) apmērā. Šogad 23.martā publiskā tiesas procesā banka, kurai bija 90% lemšanas tiesību konkrētajā situācijā, nobalsoja par "Kolonna" grupai piederošās "Fribad" kosmētikas fabrikas pārdošanu par 7,3 miljoniem eiro (aptuveni 5,11 miljoni latu), atsakot Plaudes-Rēlingeres vadītās vācu investoru grupas piedāvājumam, kura vērtība bija deviņi miljoni eiro (aptuveni 6,3 miljoni latu), informē uzņēmēja.

Vēl šogad maijā žurnālā "VIP Longe" publicētajā bagātāko sieviešu sarakstā Plaudes-Rēlingeres īpašumi tika novērtēti 10 miljonu latu vērtībā.

Plaudes – Rēlingeres dibinātais holdings "Kolonna" ir daudznozaru holdings, kas darbojas Latvijas tirgū kopš 1991.gada, liecina holdinga mājas lapa. Holdingā ietilpst parfimērijas un kosmētikas uzņēmumi, skaistumkopšanas uzņēmumi, kā arī nekustamo īpašumu attīstīšanas un ar to saistīto pakalpojumu sniegšanas uzņēmumi. "Kolonna" uzņēmumi šobrīd nodrošina 1279 darba vietas Baltijā un Vācijā, nodokļos 2009./2010. finanšu gadā samaksāti 7,5866 miljoni eiro (aptuveni 5,31 miljons latu), informēja uzņēmēja.

Uzņēmēja pirms 10.Saeimas vēlēšanām iesaistījās kustības "Par labu Latviju" dibināšanā, taču vēlēšanās nekandidēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!