Foto: LETA
Kazdangas piena pārstādes uzņēmums "Elpa" pagaidām pārtraucis saldētā biezpiena eksportu uz Vāciju, kur uzņēmuma produktu izkonkurējis svaigais biezpiens no Polijas, vēsta portāls "Liepājniekiem.lv".

Uzņēmuma "Elpa" valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis sacījis, ka šā gada sākumā SIA "Elpa" uzsāka sadarbību ar uzņēmumu, kas Vācijā izplata saldēto pārtiku. "Divas partijas paņēma," stāsta Sisenis. Latviešus izkonkurējis svaigais biezpiens no Polijas.

"Cīnīties ar lielo Poliju nav tik vienkārši. Tā Vācijai ir tuvāk, cenas zemākas," nosaka uzņēmējs. Tomēr kontakti ar pārtikas izplatīšanas firmu neesot pārtrūkuši. Patlaban tiekot domāts par "citādiem variantiem".

Latvijā "Elpas" saldētais biezpiens netiek izplatīts. Tam vajadzīgs speciāls transports, skaidro Sisenis. Pārējie piena produkti tiek vesti ar automašīnām, kurās kravai tiek nodrošināta +2 līdz +6 grādu gaisa temperatūra. Tāpat nepieciešamas noliktavas, kur saldēto produktu uzglabāt mazumtirgotājam, un speciālas vitrīnas tirdzniecības zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!