Lai novērstu iespējamās nākotnes spekulācijas par jaunu vilcienu iepirkuma konkursa politizāciju, AS "Pasažieru vilciens" (PV) valdes loceklis Andrejs Požarnovs (VL-TB/LNNK) uzņēmumam adresētā iesniegumā lūdz sevi izslēgt no konkursa komisijas sastāva.

Par to biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

"Sakarā ar to, ka viens no pretendentiem regulāri izplata nepamatotus apmelojumus par manis pārstāvēto politisko partiju un izdara publisku spiedienu uz konkursa komisijas locekļiem, uzskatu par neiespējamu turpmākajā piedalīties komisijas darbā," norāda Požarnovs.

Kā ziņots, PV valdes priekšsēdētājs Andulis Židkovs uzskata, ka uz rīkotā vilcienu iepirkuma konkursa komisiju tiek izdarīts pēdējā laikā arvien pieaugošs publiskais spiediens, kas sāk kļūt aizdomīgs.

AS "Rīgas vagonbūves rūpnīca" (RVR) darbinieku izveidotā iniciatīvas grupa "Par RVR" paudusi aizdomas par iespējamu korupciju PV rīkotajā vilcienu iepirkuma konkursā ar mērķi nepielaist RVR un tās sadarbības partneri "Bombardier" dalībai konkursa otrajā kārtā un uzsver, ka nevēlas kādu īpaši pret RVR vērstu labvēlīgu attieksmi, vienīgi pieprasa, lai konkursa rīkotāji godīgi piemērotu vienādus nosacījumus pret visiem konkursa dalībniekiem.

Jau ziņots, ka RVR, kas kopā ar vilcienu sastāvu ražotāju "Bombardier Transport France S.A.S." pavasarī iesniedza piedāvājumu "Pasažieru vilciena" izsludinātajā konkursā par 34 jaunu elektrovilcienu un septiņu jaunu dīzeļvilcienu iegādi, bažījas par izslēgšanu no tālākas cīņas par tiesībām piegādāt šos transporta līdzekļus.

Kā norāda "Par RVR", četri PV valdes locekļi Andulis Židkovs, Andrejs Požarnovs, Gints Karlsons, Mārtiņš Greste šajā nedēļā pieņems lēmumu kvalificēt vai izslēgt no konkursa RVR un "Bombardier".

Jau ziņots, ka šī iepirkuma kopējās izmaksas tiek plānotas ap 144 miljoniem latu, no kuriem Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums būs ap 100 miljoniem latu.

Kā sacīja RVR preses pārstāve Ludmila Žurkova, pagaidām uzņēmuma rīcībā esot vien neoficiāla informācija par to, ka konkursa komisija 14.jūlija sēdē pieņēmusi lēmumu diskvalificēt no tālākas dalības savas nozares globālo līderi "Bombardier Transport France S.A.S." un tā partneri - RVR.

Ja konkursa komisijas lēmumu par RVR un "Bombardier Transport France S.A.S." piedāvājuma izslēgšanu no tālākas dalības konkursā apstiprināšot arī uzņēmuma valde, tad "ir pagalam Latvijas ekonomika", sašutumu pauda Žurkova.

Jau ziņots, ka aprīļa sākumā "Pasažieru vilciens" izbeidza konkursa par jaunu vilcienu iegādi pirmo kārtu bez rezultāta un izsludinājis jaunu priekšatlasi.

Konkursā par jaunu elektrovilcienu un dīzeļvilcienu piegādi pirmajā piegājienā pieteicās pieci pretendenti - Spānijas uzņēmums "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA", Polijas uzņēmums "Pojazd Szynowe PESA Bydgoszez Akcyjna Holding", Francijas uzņēmums "Bombardier Transport France S.A.S.", Šveices uzņēmums "Stadler Bussnag AG" un Horvātijas uzņēmums "Končar-Električna Vozila D.D.".

RVR konsolidētais apgrozījums 2008.gadā sasniedza 15,11 miljonus latu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija. Tas ir par 0,7% vairāk nekā 2007.gadā, kad koncerna apgrozījums bija 15 miljoni latu.

RVR konsolidētā peļņa 2008.gadā bijusi 63 194 lati, kas ir piecas reizes mazāk nekā 2007.gadā, kad koncerns nopelnīja 316 797 latus.

RVR mātesuzņēmuma apgrozījuma rādītāji ir tādi paši kā koncernam, savukārt peļņa 2008.gadā bijusi 32 727 lati, kas ir vairāk nekā divas reizes mazāk nekā 2007.gadā, kad šis rādītājs bija 72 212 lati. RVR ietilpst "Holdinga kompānijas Felix" rūpniecības holdingā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!