Foto: LETA
A/S "Putnu fabrika Ķekava" uzskata, ka ieceltais maksātnespējas administrators, iespējams, veic darbības, kas vērstas uz uzņēmuma maksātnespējas iniciēšanu un uzņēmuma mākslīgu pārņemšanu. Tādēļ uzņēmums prasa maksātnespējas administratora atkāpšanos, portālu "Delfi" informēja "Putnu fabrikas Ķekava" preses pārstāve Kristīne Liepiņa.

"Putnu fabrika Ķekava" ir pieprasījusi maksātnespējas administratoram Olafam Švankam sniegt skaidrojumu līdz 2012.gada 20.aprīlim par veiktajām darbībām, to likumisko pamatojumu un rīcības atbilstību uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa interesēm. Tāpat uzņēmums ir vērsies LR Rīgas rajona tiesā ar lūgumu atcelt tiesiskās aizsardzības procesa administratoru Švanku, kā arī noteikt termiņu jauna administratora amata kandidāta ieteikšanai, norāda Liepiņa.

Pamatojoties uz pēdējā laika notikumiem un publiskajā telpā izskanējušajām ziņām, "Putnu fabrika Ķekava" vērš uzmanību uz absurdo situāciju, kas izveidojusies - sertificētā maksātnespējas administratora uzvedību, attieksmi un rīcību kopumā. "Administrators sācis pieprasīt konfidenciālu informāciju, kas ir ārpus tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) ietvariem un administratora likumiskajām pilnvarām. Tāpat uzņēmums norāda arī uz atklāta interešu konflikta esamību. Ņemot vērā iepriekš minēto, Maksātnespējas likuma noteikumus, sertificēto maksātnespējas procesa administratoru Ētikas kodeksa noteikumus, redzams, ka ieceltais maksātnespējas administrators nav tiesīgs pildīt savus pienākumus "Putnu fabrika Ķekava" TAP, jo atrodas interešu konfliktā attiecībā pret uzņēmumu un tā nodrošināto kreditoru, iespējams, ir pat personiski ieinteresēts uzņēmuma maksātnespējas veicināšanā un pārņemšanā, kā rezultātā ir apšaubāma administratora objektivitāte un patiesie nolūki," norāda Liepiņa.

Tāpat "Putnu fabrika Ķekava" ir lūgusi administratoru izsniegt apliecinājumu, ka viņa pieprasītā un saskaņā ar vienošanos pielīgtā atlīdzība, kas kalendārajā gadā veido 60 000 latu, ir samērīga administratora atlīdzībai līdzvērtīgos tiesiskās aizsardzības procesos Latvijas tiesu praksē, uzņēmuma TAP mērķim un kreditoru kopuma interesēm. Jāpiebilst, ka administratora atalgojumu maksā uzņēmums, kam šādas summas nevis palīdz TAP īstenošanā, bet gan sagādā nesamērīgus papildus izdevumus.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada nogalē aizsākās "Putnu fabrika Ķekava" tiesiskās aizsardzības procesa virzīšana, kas 2012.gada janvārī ar Rīgas rajona tiesas lēmumu rezultējās tiesiskās aizsardzības piešķiršanā. To atbalstīja kreditoru vairākums - 92%, to skaitā SIA "Lielzeltiņi", SIA "Rīgas kombinētās lopbarības rūpnīca", Valsts ieņēmumu dienests un Nordea Bank Finland plc.. 2012.gada janvārī ar Rīgas rajona tiesas lēmumu par administratoru šajā tiesiskās aizsardzības procesā tika iecelts sertificēts maksātnespējas procesa administrators Olafs Švanks.

A/S "Putnu fabrika Ķekava" ir vadošais putnu gaļas ražotājs Latvijā. Uzņēmumiem "Putnu fabrika Ķekava" un "Ķekavas Broileri" ir Baltijā modernākā putnu gaļas ražotne un vairāk nekā 40 tirdzniecības vietas visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!