Foto: F64
Viens no AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") mazākuma akcionāru patiesajiem labuma guvējiem Andrejs Rudeško ir "pricipiāli gatavs" ieguldīt "airBaltic" pamatkapitālā 50 miljonus latu.

 Rudeško norādīja, ka viņš būtu gatavs ieguldīt nepieciešamo naudu, taču sīkāk savu lēmumu nekomentēja. Viņš arī neatbildēja, vai savu lēmumu jau pārrunājis ar valdības pārstāvjiem.

Rudeško norādīja, ka tuvākajās dienās viņa preses sekretāre sniegs visu informāciju par "airBaltic" pamatkapitāla palielināšanu.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Rudeško  skaidroja, ka kopumā "airBaltic" pamatkapitālā būtu jāiegulda 100 miljoni latu un ieguldītu pusi, bet pusi valsts. Rudeško apliecināja, ka viņam ir nepieciešamie līdzekļi, tomēr vēl jāizlemj, vai viņš ir gatavs tos ieguldīt. Rīgā tiekoties ar valdības konsultanta "Prudentia" pārstāvjiem, panākta vienošanās, ka lēmums jāpieņem līdz 26.septembrim.

"airBaltic" valsts kapitāldaļu turētāja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvis Aivis Freidenfelds biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja, ka ar "airBaltic" privāto akcionāru SIA "Baltijas aviācijas sistēmas" uzdots turpināt valdības konsultantam "Prudentia" un rīt valdības sēdē būšot skaidrāka situācija, kas notiks ar aviokompānijas pamatkapitāla palielināšanu.

Jau ziņots, ka šodien pēc koalīcijas partiju padomes sēdes Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) žurnālistiem atzina, ka Latvijas valsts joprojām ir gatava investēt nacionālajā aviokompānijā "airBaltic", ja tiek izpildīti nepieciešamie nosacījumi.

Premjers pastāstīja, ka patlaban turpinās sarunas ar patiesā labuma guvēju "airBaltic" mazākuma akcionāru vidū - Krievijas uzņēmēju Rudeško. Sarunas risina Satiksmes ministrija kopā ar valdības konsultantu "Prudentia", un rītdienas, 27.septembra, valdības sēdē tiks uzklausīts ziņojums par sarunu progresu.

Premjers noraidīja izskanējušo informāciju, ka valdība vēloties aviokompāniju "nogremdēt". Viņš šādas spekulācijas nevarot komentēt. Turklāt valdība jau vairāk nekā pirms mēneša pieņēmusi lēmumu, kā glābt "airBaltic", bet šo procesu kavējot otra akcionāra un kompānijas vadītāja Bertolta Flika rīcība.

Tāpat Dombrovskis norādīja, ka nevarot apstiprināt apgalvojumus, ka valdība saistībā ar šodien veiktajām kratīšanām "airBaltic" demonstrējot savus "muskuļus". "Tiesībsargājošās institūcijas veic savu darbu neatkarīgi no valdības," apgalvoja Ministru prezidents.

Savukārt atbildot uz jautājumu, vai Latvijas valsts joprojām ir gatava ieguldīt līdzekļus aviokompānijā, Dombrovskis skaidroja, ka tam ir izvirzīti vairāki nosacījumi un investīcijas būšot pie šo nosacījumu izpildes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!