Foto: LETA
Maksātspējas grūtības nonākušās "Swedbank" pārņemtās "Saga Group" mēbeļu rūpnīcu "Laiko" Mālpilī iegādājusies Dānijas koka mēbeļu ražošanas kompānija "Kvist", un jaunais investors jau tuvākajā laikā plāno atsākt ražošanu un atjaunot darba vietas, informē "Swedbank".

"Prieks, ka kvalitatīva investora atrašanas process ir veiksmīgi noslēdzies. Jaunajam īpašniekam ir augsta starptautiska reputācija un liela pieredze. Atslēgas kritērijs investora piesaistē bija ražošanas atsākšana un spēja to veiksmīgi darīt ilgtermiņā, nodrošinot darba
vietas un pievienoto vērtību reģionam," saka "Swedbank" valdes loceklis Daniils Ruļovs.

"Savas pastāvēšanas laikā mūsu kompānija spēlējusi nozīmīgu lomu gan Dānijas, gan arī starptautiskajā mēbeļu industrijā. Iegādājoties "Sāga" grupas rūpnīcu Mālpilī, veicam investīcijas ražošanā ar pievienoto vērtību, kas būs arī pilnībā orientēta uz eksportu," stāsta "Kvist" valdes priekšsēdētājs Maikls Kvists.

Rūpnīcas investoru atlasei "Swedbank" piesaistīja korporatīvo finanšu konsultāciju uzņēmumu "Behrens"

Jau ziņots, ka "Swedbank" pārņēma mēbeļu ražotājas "Sagas Group" uzņēmumu grupu, un meklēja tai investorus.

"Saga Group", kuru 2009.gadā piemeklēja smagas maksātspējas problēmas, ir sešu uzņēmumu apvienība ar 100% Latvijas kapitālu. Grupā, kuras izveide ar vienotu nosaukumu "Saga Group" tika pabeigta 2008. gadā, iekļauti uzņēmumi "Laiko", "Sāga", "Tuko T", "Chair Baltic", "Saga logs" un "Druveli".

2009. gada septembrī "Swedbank" kā "Sāgas" lielākais nodrošinātais kreditors "ieņēma" rūpnīcu Tukumā, ražotnē vairs neielaižot darbiniekus. Pēcāk šāda pārņemšana tika skaidrota ar aizdomām par uzņēmumu īpašnieku sākto shēmošanu, lai izvairītos no parādu atmaksas. "Sāgas" uzņēmumi "Swedbank" bija kopumā uzņēmušies kredītsaistības aptuveni 10 miljonu eiro (7 miljoni latu), bet kopējā parāda summa ir vēl lielāka, ieskaitot kavējuma naudas un soda procentus.

Rūpnīcu "Sāga" Tukumā novembra sākumā nopirka SIA "Tukuma mēbeles", kas 100% pieder Latvijas mēbeļu ražošanas uzņēmumam SIA "Daiļrade koks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!