Foto: Publicitātes attēli

SEB banka decembrī piešķīrusi īstermiņa aizdevumu 4 miljonu latu apmērā Latvijas pārtikas ražotāju grupai "NP Foods", kurā ietilpst saldumu un dzērienu ražotāji "Laima", "Staburadze", "Gutta" un citi uzņēmumi.

Finansējums paredzēts "NP Foods" grupas Baltijā strādājošo uzņēmumu apgrozāmajiem līdzekļiem, kas palīdzēs nodrošināt šo uzņēmumu ikdienas pamatdarbību.

SEB bankas valdes priekšsēdētājs Ainārs Ozols norāda, ka "šis ir ne tikai viens no lielākajiem, bet arī viens no interesantākajiem darījumiem 2011. gadā, jo paralēli finansējuma nodrošināšanai, pateicoties mūsu komandas profesionalitātei un kompetencēm, varējām izstrādāt "NP Foods" vajadzībām inovatīvu risinājumu, kas ļauj uzņēmumam sekot līdzi finanšu plūsmai visās trīs Baltijas valstīs".

SEB bankas piešķirto finansējumu grupai "NP Foods" veido overdrafta līnija 1,4 miljonu eiro un 1 miljona latu apmērā, līzinga 1 miljona latu apmērā, kā arī faktorings 1 miljona latu apmērā.

"NP Foods" valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis skaidro, ka "NP Foods" grupas uzņēmumiem, veicot efektīvu resursu pārvaldi un pragmatiski izmantojot tirgus attīstības sniegtās priekšrocības, izdevies sekmīgi pārvarēt ekonomiskās recesijas laiku un noteikt attīstības potenciālu arī eksporta tirgos. "SEB banka kompleksais finanšu risinājums tiks izmantots kā atbalsts 2012. gada "NP Foods" grupas uzņēmumu attīstības plāniem. Pozitīvi jānovērtē fakts, ka risinājumus rodam vietējā tirgū, kas atbilst Latvijas ekonomikas interesēm kopumā," norāda Gulbis.

"NP Foods" ir pārtikas uzņēmumu vadības, attīstības, tirdzniecības un loģistikas pakalpojumu uzņēmums, kas nodrošina vienotu vadību un attīstību Latvijas uzņēmumos - AS "Laima", AS "Staburadze", AS "Gutta", SIA "Staburadzes Konditoreja" un SIA "Saldumu Tirdzniecība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!