Foto: LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) slēgs līgumu ar AS BMGS par Šķirotavas stacijas šķirotavas uzkalna rekonstrukciju Rīgā gandrīz 39 miljonu eiro (27 miljoni latu) vērtībā, informē uzņēmums.

LDz informē, ka konkursā savus piedāvājumus iesniedza divi pretendenti – AS BMGS un SIA "Skonto būve". Iepirkuma komisija, kuras sastāvā ir dzelzceļa juristi, tehniskie speciālisti, finanšu speciālisti un vadība, piesaistot neatkarīgos ekspertus dzelzceļa būvniecības un tehnoloģiju jautājumos no Somijas valsts dzelzceļa uzņēmuma "VR Track Oy" un Holandes kompānijas "Movares Nederland B.V", vērtēja piedāvājumu atbilstību nolikuma prasībām, tajā skaitā kvalifikācijas un tehniskajām prasībām.

Pamatojoties uz iepriekš veikto piedāvājumu pārbaudi un izvērtēšanu, iepirkumu komisija LDz valdei ierosināja noslēgt līgumu ar AS BMGS par kopējo līgumcenu 38 850 808 eiro (27 304 347 latu).

Iepirkuma priekšmets ir Šķirotavas stacijas Rīgā šķirotavas uzkalna rekonstrukcija, tajā skaitā uzkalna automatizēta vadības sistēma, telekomunikāciju un elektroapgādes sistēmas projektēšana un ierīkošana, jaunu bremzēšanas iekārtu uzstādīšana, pārmiju iekārtu nomaiņa, zemes darbi, veco sliežu nomaiņa un citi darbi.

Ņemot vērā LDz pieredzi augsto tehnoloģiju projektu īstenošanā, ieviešanā un ekspluatācijā, konkursa pieteikumu vērtēšanas procesā galvenā uzmanība tika vērsta uz tehniskās specifikācijas un kvalifikācijas prasību atbilstībām, jo LDz uzdevums ir ieviest mūsdienīgu, augstas drošības pakāpes kravas vagonu sastāvu šķirošanas sistēmu, kas ir pilnībā automatizēta, tādā veidā samazinot darba izmaksas un paaugstinot darba ražīgumu, kā arī ievērojami paaugstinot kustības drošības līmeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!