Foto: Publicitātes foto

Rīgas Kurzemes rajona tiesa, otrreiz skatot Krievijas pilsoņa Sergeja Guščina prasību par SIA "Palink" maksātnespēju, to noraidīja, portālu "Delfi" informēja "Palink" sabiedrisko attiecību konsultante Velga Ozola.

Pēc šī tiesas lēmuma SIA "Palink" sola turpināt investēt veikalu tīkla "Iki" attīstībā Latvijā.

SIA "Palink" rīkotājdirektore Dace Zundure pauž gandarījumu, ka "uzņēmums ir atbrīvots no lielās nastas – nepamatotas apsūdzības par uzņēmuma maksātnespēju"

SIA Palink aprīlī uzsāka 17 "Cento" veikalu visā Latvijā pārveidi par "Iki" zīmola veikaliem. Pēc šo veikalu pārveides maija beigās Latvijā kopumā būs 51 IKI veikals. Veikalu tīkla "Iki" attīstībā 2012.gadā Latvijā plānots ieguldīt trīs miljonus latu, un turpmāko piecu gadu laikā UAB "Palink" plāno Latvijā un Lietuvā investēt kopumā 122 miljonus latu.

"Lai arī šodien taisnība bija mūsu pusē, mēs ceram, ka Maksātnespējas likumā drīzumā tiks veikti nepieciešamie labojumi, lai citi uzņēmumi, gan vietējie, gan ārvalstu, tiktu pasargāti no nepamatotu maksātnespējas pieteikumu iesniegšanas. SIA Palink maksātnespējas lieta skaidri norāda, ka, pastāvot neskaidrai likuma interpretācijai, neviens uzņēmums Latvijā nav pasargāts no nepamatota maksātnespējas procesa ierosināšanas. [..] Uzskatām, ka Maksātnespējas likumā būtu jāparedz stingrāki kritēriji maksātnespējas pieteikuma iesniegšanai," norāda UAB "Palink" ģenerāldirektors Marsels Harašti.

SIA "Palink" informēja, ka aizvien turpina saņemt brīdinājumus par nodomu iesniegt jaunus maksātnespējas pieteikumus no iepriekšējā maksātnespējas procesa ierosinātāja, Krievijas pilsoņa Sergeja Guščina.

Jau ziņots, ka Augstākās tiesas Senāts marta sākumā atcēla Kurzemes rajona spriedumu par "Palink" maksātnespējas ierosināšanu un nodeva jaunai izskatīšanai tajā pašā tiesā. Šis AT Senāta spriedums nav pārsūdzams.

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa "Palink" maksātnespējas lietu ierosināja pēc privātpersonas Guščina pieteikuma. Viņš cesijas ceļā ieguvis no starp "Landekss" un "Palink" 2008.gada 18.septembrī noslēgtā ģenerālbūvuzņēmēja līguma izrietošu prasījumu pret "Palink" par it kā veikto būvdarbu apmaksu.

Pērn "Palink" strādājis ar 105,6 miljonu eiro (73,92 miljonu latu) apgrozījumu salīdzinājumā ar 104,8 miljonu eiro (73,36 miljonu latu) apgrozījumu 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!