Foto: LETA
Šā gada 8.septembrī Uzņēmumu reģistrs (UR) saņēmis AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") pieteikumu par izmaiņu reģistrēšanu komercreģistrā, tomēr tajā esošo nepilnību dēļ valsts notārs nolēmis izmaiņu reģistrēšanu atlikt, apstiprināja UR pārstāve Baiba Vismane.

Viņa norādīja, ka valsts notārs nolēma atlikt izmaiņu reģistrēšanu komercreģistrā, kā arī noteica termiņu trūkumu novēršanai līdz gada 18.novembrim.

Jau ziņots, ka iepriekš Uzņēmumu reģistra (UR) galvenais valsts notārs Ringolds Balodis nenoliedza mediju rīcībā esošo informāciju, ka "airBaltic" valdes loceklis un "Baltijas Aviācijas sistēmu" līdzīpašnieks Bertolts Fliks iesniedzis UR pieteikumu saistībā ar pamatkapitāla izmaiņām.

"Tas ir jautājums uzņēmuma akcionāriem un valdei, nevis Uzņēmumu reģistra darbiniekiem," skaidroja Balodis, atbildot uz jautājumu, par kādām pamatkapitāla izmaiņām ir runa pieteikumā.

Jau ziņots, ka vakar "Trasatlantic Holdings Company" direktoru padome apliecināja, ka par 9,622 miljoniem eiro (7 miljoniem latu) iegādājusies 59 110 Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" akcijas (tā saucamās SAS obligācijas).

Kā teikts kompānijas paziņojumā, dokumenti par akcionāru sastāva maiņu pēc darījuma parakstīti 9.septembrī un iesniegti Uzņēmuma reģistrā, kas apgāžot spekulācijas par darījuma necaurspīdīgumu.

"Air Baltic Corporation" ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un "Baltijas Aviācijas sistēmas" (47,2%). "Baltijas Aviācijas sistēmas" vienādās daļās pieder lidsabiedrības vadītājam Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Patlaban starp "airBaltic" akcionāriem - Fliku un valsti - ir saspringtas attiecības saistībā ar "airBaltic" finanšu stāvokli un nepieciešamajiem ieguldījumiem lidsabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!