Foto: DELFI
Ministru kabinets (MK) otrdien uzdeva Privatizācijas aģentūrai (PA) pārdot valsts SIA "Latvijas Valsts mērnieks" 571 900 pamatkapitāla daļu, tādejādi galīgi izlemjot privatizēt uzņēmumu un mērniecības pakalpojumus turpmāk pirkt no privātajiem uzņēmumiem.

Daļas nominālvērtība ir viens lats. Valstij pieder 100% "Latvijas Valsts mērnieka" kapitāldaļu, to turētāja ir Tieslietu ministrija (TM).

TM skaidro, ka valsts pārdod LVM pamatkapitāla daļas, lai izbeigtu valsts komercdarbību mērniecības jomā. Ministrija uzsver, ka sabiedrības intereses netiks aizskartas.

LVM būs jāpabeidz visi uzsāktie par valsts budžeta līdzekļiem veicamie zemes kadastrālās uzmērīšanas darbi. Latvijas Valsts mērnieka lietas un dokumentāciju, kā arī finansējumu pārņems Valsts zemes dienests.

Turpmāk valstij nepieciešamos zemes uzmērīšanas un mērniecības darbus valsts iepirkuma ceļā iegādāsies no privātajiem pakalpojumu sniedzējiem.

Jau vēstīts, ka par LVM privatizāciju diskusijas ilgst jau daudzus gadus. 2006.gadā TM atzina, ka privatizācija nav iespējama, savukārt pērn pavasarī LTV raidījums "De facto" ziņoja, ka LVM privatizāciju pavada aizdomu ēna. Šā gada sākumā daļa vadošo LVM darbinieku nodibinājuši savu uzņēmumu "Ģeotelpiskie risinājumi", kura plāni mērniecības nozarē strādājošajiem pagaidām nav zināmi. Tāpēc raisījuši aizdomas, ka uzņēmums dibināts vienam mērķim – privatizēt LVM. Uzņēmumu dibinājušas piecas ar Latvijas Valsts mērnieku saistītas amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!