Foto: LETA
Veiktas izmaiņas piena pārstrādes uzņēmuma AS "Valmieras piens" valdē, kā arī likvidēta uzņēmuma padome, liecina "Firmas.lv" informācija.

Par "Valmieras piena" valdes priekšsēdētāju kļuvis tā jaunais īpašnieks, Krievijas pilsonis Jevgēņijs Varovs, nomainot līdzšinējo priekšsēdētāju Rolandu Gulbi.

No darba valdē atcelti arī Māris Cers un Juris Pārups.

Viņu vietā valdē iecelti Harijs Panke, kā arī Krievijas pilsone Jūlija Kuzņecova.

Uzņēmumā likvidēta padome, kuru līdz šim vadīja Panke. Savukārt sastāvā bija Harijs Krongorns, Kristīne Kļaviņa, Juris Pētersons un Madara Šķēle.

Kā ziņots, 2.novembrī oficiāli tika paziņots, ka 91,89% "Valmieras piena" akciju iegādājies Krievijas uzņēmējs Varovs, kurš saskata lielu piena produktu eksporta potenciālu Krievijas un Eiropas Savienības (ES) tirgos un ir pārliecināts, ka eksporta paplašināšana ievērojami palielinās uzņēmuma kapacitāšu noslodzi, ļaujot pacelt tā darbības efektivitāti.

"Vietējā tirgū arī pastāv plašas konsolidācijas iespējas, kuru realizācija ļautu palielināt pieprasījumu pēc vietējā svaigā piena, dodot labumu nozarei kopumā. Ar šo vīziju un zināšanām esmu drošs par savu investīciju un iespēju šo potenciālu īstenot," sacīja Varovs.

Varovs līdz šim ieguldījis naudas līdzekļus nekustamā īpašuma un pārtikas pārstrādes uzņēmumos. Jaunāko vidū kā nozīmīgākie minami aptuveni 200 000 kvadrātmetru lielais daudzfunkcionālais biroju komplekss pie Maskavas "RigaLand", kā arī piena ražošanas komplekss "Vozrožģeņije" Voroņežas apgabalā.

Pērn "Valmieras piena" apgrozījums bija 29,6 miljoni latu, kas ir par 9% vairāk nekā 2009.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 27,24 miljoni latu. "Valmieras piena" zaudējumi pagājušajā gadā bija 885 000 latu salīdzinājumā ar 108 167 latu peļņu 2009.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!