Foto: AFI
Ceturtdien notikusi Ventspils stividorkompānijas "Ventbunkers" akcionāru sapulce, kurā pārvēlēti līdzšinējie padomes locekļi, pavēstīja "Ventbunkera" akcionāru vairākuma pārstāvis Mārcis Krastiņš.

"Neskatoties uz Šveices advokāta Rudolfa Meroni grupējuma centieniem liegt "Ventbunkera" akcionāriem piedalīties sasauktajā uzņēmuma akcionāru kopsapulcē, akcionāru vairākums kopsapulci ir noturējis un pārvēlējis uzņēmuma līdzšinējo padomi," sacīja Krastiņš.

Saskaņā ar sniegto informāciju "Ventbunkera" padomes priekšsēdētājs joprojām ir Olafs Berķis, padomes priekšsēdētāja vietnieki – Jānis Junkers un Ovods Aleksejs, bet padomes loceklis – Gatis Klimass.

Krastiņš teica, ka pie ieejas uzņēmuma "Kālija parks" teritorijā bija izvietoti apsardzes darbinieki ar privātpersonu sarakstu, kuras aizliegts ielaist uzņēmuma teritorijā. "Šo personu skaitā bija arī Berķis, kā arī citi uzņēmuma vairākuma akcionāru pārstāvji," norādīja Krastiņš.

Savukārt Meroni pārstāvis Aivars Gobiņš uzsvēra, ka akcionāru sapulcē ceturtdien, kas tika noturēta atsevišķi no otras akcionāru sanāksmes, par padomes priekšsēdētāju iecelts Meroni, savukārt par padomes priekšsēdētāja vietniekiem – Aivars Gobiņš un Gints Laiviņš-Laivenieks. Saskaņā ar Gobiņa sniegto informāciju padomē turpmāk darbosies arī Arita Linde un Diāna Jukna.

Ceturtdien notikušas arī divas "Ventbunkera" meitasuzņēmuma "Latvijas naftas tranzīts" (LNT) akcionāru sapulces, un arī tajās ievēlētas divas dažādas padomes. Gobiņš sacīja, ka ceturtdien "Kālija parka" teritorijā noturēta LNT akcionāru sanāksme, kurā piedalījās 62,48% uzņēmuma akcionāru.

Saskaņā ar sniegto informāciju LNT padomes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Meroni, savukārt Gobiņš ‒ par viņa vietnieku. Linde un Laiviņš-Laivenieks ievēlēti par padomes locekļiem.

Gobiņš piebilda, ka darba kārtībā bija arī izmaiņas statūtos, lai ļautu akcionāru sapulces noturēt ārpus Latvijas, tomēr grozījumi statūtos netika pieņemti, jo nebija pārstāvēts nepieciešamais skaits akcionāru.

Viņš arī norādīja, ka uzreiz notika arī padomes sēde, kurā pārvēlēta uzņēmuma valde. Par valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts Dāvids Anstis, savukārt Alvis Hāze un Jānis Hāze – par valdes locekļiem.

Pēc Meroni oponentu puses noturētās LNT akcionāru sapulces par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Mārtiņš Kvēps, bet padomes locekļu amatos ‒ Raimonds Grīniņš, Dzintars Kašs, Hardija Vaivade un Ivars Bērziņš, pastāstīja Krastiņš.

Abas akcionāru puses solīja sapulcēs lemto nekavējoties iesniegt Uzņēmumu reģistrā.

Jau ziņots, ka no šā gada 4.janvāra "Ventbunkera" padomes priekšsēdētājs ir Berķis, savukārt viņa vietnieki – Junkers un Ovods. Padomē darbojas arī Genadijs Ševcovs un Gatis Klimass. Iepriekš kompānijas padomes priekšsēdētājs bija Meroni, bet viņa vietnieki – Gobiņš un Linde. Tāpat padomē darbojās arī Jukna.

Datubāzes "Lursoft" informācija liecina, ka pašreizējā LNT padomes sastāvā ir tās priekšsēdētājs Meroni, viņa vietnieki ir Gobiņš, kā arī Laiviņš-Laivenieks, kurš ievēlēts arī jaunajā padomē, kā arī Bērziņš un Hardija Vaivade, kuri, pēc Gobiņa sacītā, netika pārvēlēti jaunajā padomē.

LNT valdē pašlaik ir tās priekšsēdētājs Deivids Gajs Enstiss (David Guy Anstis), bet valdes locekļu pienākumus pilda Alvis Hāze un Jānis Hāze.

"Ventbunkers" ir dibināts 1994.gadā un darbību veic Ventspils brīvostas teritorijā, izmantojot teritoriju 27 hektāru platībā. Kompānija nodrošina naftas produktu pieņemšanu pa cauruļvadu un dzelzceļu un naftas produktu tālāku iekraušanu tankkuģos no četrām piestātnēm. Produktu uzglabāšanai kompānijas rīcībā ir rezervuāru parki, kurus veido 26 rezervuāri ar kopējo platību 275 tūkstoši kvadrātmetru.

LNT izveidots 1995.gadā. Uzņēmuma akcionāri ir firmas "Global Oil Services Limited", "Skonto nafta", "Ventrans Rīga", "Man-Tess" un "Somers Business Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!