Foto: stock.xchng
Valsts ieņēmuma dienests (VID) pieņēmis pozitīvu lēmumu par tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plāna saskaņošanu AS "Putnu fabrika Ķekava" maksātnespējas novēršanai, informē uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Kristīne Liepiņa.

Uzņēmuma plānu saskaņojuši arī 92% nenosegto kreditoru, kā arī tam piekritusi "Nordea" banka. Saskaņotais TAP iesniegts Rīgas rajona tiesā.

Liepiņa norāda, ka saņemtais pozitīvais VID lēmums par TAP pasākumu plānu putnu fabrikai dod iespēju turpināt darbu un rīkoties, mērķtiecīgi strādājot tālāk. "Tas nozīmē, ka darbavietas saglabās gan 600 uzņēmuma darbinieki, gan 200 meitas uzņēmuma AS "Ķekavas Broileri" darbinieki; netiks iznīcināta uzņēmuma materiāli tehniskā bāze, un tiks kārtotas izveidojušās parādsaistības," uzsver uzņēmums.

TAP, atšķirībā no maksātnespējas un bankrota pasludināšanas, ļauj "Ķekavai" turpināt darbu, pildot saistības arī pret valsti atbilstoši TAP pasākumu plānam, veicot nodokļu un nodevu nomaksu 2 miljonu latu apmērā, kā arī izpildot aktuālo nodokļu un nodevu samaksu TAP laikā vismaz 3,5 miljonu latu apmērā.

Uzņēmums pateicas VID, Finanšu ministrijai, Zemkopības ministrijai, visiem kreditoriem un ikvienam, kas atbalstījis un turpinājis uzticēties arī tik sarežģītā ekonomiskajā situācijā. Fabrikas izpilddirektors Aldis Škutāns uzsver: "Tiesiskās aizsardzības process "Ķekavai" un līdz ar to - valstisks atbalsts visai nozarei, ir ļoti svarīgs, jo mūsu maksātnespējas grūtības vērtējamas kā pārejošas, ja mērķtiecīgi turpināsim uzņēmuma efektivitātes pilnveidi, kas ar pilnu jaudu tiek realizēta jau vairākus mēnešus".

Škutāns informē, ka uzņēmuma zaudējumi, pateicoties no jauna ieceltajai valdei un uzņēmuma pilnīgai restrukturizācijai, pēdējos mēnešos ir būtiski samazinājušies. "2011.gada 3.ceturksnī tie veidoja 1000 tūkstošus latu, kamēr 4.ceturksnī tie faktiski samazināti līdz 40 tūkstošiem latu. "Ķekava" gadiem ilgi ir bijis uzticams sadarbības partneris un nozīmīgs nozares spēlētājs. Negatīva lēmuma gadījumā ilgstoši ciestu visa pārtikas ražošanas nozare Latvijā. Tāpēc esam gandarīti par parādīto izpratni un iespēju turpināt strādāt saskaņā ar TAP pasākumu plānu," norāda "Ķekavas" vadītājs.

Jau ziņots, ka Rīgas rajona tiesa pērn 10.oktobrī ierosināja "Putnu fabrikas " Ķekava"" tiesiskās aizsardzības procesu. Tiesa uzdeva uzņēmumam izstrādāt tiesiskās aizsardzības procesa plānu, un uzņēmums iepriekš pauda bažas, ka Valsts ieņēmumu dienests varētu to nesaskaņot, jo saskaņā ar VID datiem 2011.gada 1.decembrī "Putnu fabrikai " Ķekava"" bija nodokļu parāds 2,28 miljonu latu apmērā.

"Putnu fabrika " Ķekava"" darbību sāka 1974.gadā. Uzņēmums nodarbojas ar mājputnu gaļas pārstrādi. 2004.gada vasarā par tā kontrolpaketes īpašnieku kļuva uzņēmums "Kopfonds". 2010.gadā uzņēmums strādāja ar 20 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi palielinājās par 55% – līdz 1,826 miljoniem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!