Foto: DELFI
Lai apspriestu situāciju ar finanšu grūtībās nonākušo nacionālo lidsabiedrību "airBaltic", Rīgā ieradies privātā akcionāra SIA "Baltijas Aviācijas sistēmas" netiešs īpašnieks, kāds investors no Krievijas, ar kuru valdības finanšu konsultantam jāsāk sarunas, bet kura vārdu valdība neatklāj.

Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss ceturtdien preses konferencē atklāja, ka BAS patiesais labuma guvējs - kāda plaši nepazīstama Krievijas privātpersona - ieradies Rīgā, lai pārrunātu situāciju aviokompānijā.  

Valdības finanšu konsultants "Prudentia" ir pilnvarots tikties ar šo cilvēku, lai noskaidrotu viņa finansiālās iespējas ieguldīt līdzekļus lidsabiedrības pamatkapitālā, kā to lēmusi "airBaltic" padomē.

Noslēpumaina persona jau pieteicās sarunai ar "Prudentia", norādīja finanšu konsultanta pārstāvji.

Savukārt Matīss žurnālistiem piebilda, ka šīs personas vārds patiešām nevienam neko neizsaka, un arī publiskajos meklētājos internetā šis vārds neparādās.

Jau ziņots, ka BAS pēc valdības prasības  atklājis uzņēmuma patiesos  labuma guvējus, bet valdība šīs ziņas nepublisko. Turklāt valdībai esot šaubās par BAS sniegtās informācijas patiesumu. BAS pieder uz pusēm "airBaltic" prezidenta, Bertoltam Flikam un Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management".

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka viens no BAS norādītajiem patiesajiem labuma guvējiem esot kāda Krievijas privātpersona. Tas neesot Krievijas izcelsmes miljardieris Vladimirs Antonovs, ar kura biznesu saistītais Luksemburgā reģistrētais uzņēmums "Trasatlantic Holdings Company" iegādājies 11,5% "airBaltic" akciju, kuras gan saskaņā ar akcionāru lēmumu bija jādzēš un šo darījumu Uzņēmumu reģistrs nepilnību dēļ nav reģistrējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!